tisdag 17 augusti 2010

Utlovade bilder

Här kommer bilderna som utlovades i förra inlägget. Idag har datorn och bredbandet tydligen vaknat på rätt sida...


17 liter vinbär har blivit både saft och gelé i långa rader.. I samband med detta tittade vi på Emil, griseknoen och hönorna som blir alldeles yra i huvudet av det där som blir över när man kokar bär. Elis kom minsann ihåg att "det är sånt där man kan äta, precis som griseknoen", när han såg de urkokta bären landa i soptunnan. För att rätta till det hela och för att lägga till ett INTE i det uttrycket fick vi alltså titta på Emil och griseknoen och förklara att det inte är varken bra eller roligt att bli så där yr i huvudet!


4-årsdagen har firats med pompa och ståt! Först vi själva, på den rätta dagen och sedan med mormor och morfar under helgen som kom. Helgen som passerat firade vi igen med farmor, farfar, hela kusinfamiljen och moster Maria.


Idag har det firats på dagis och så småningom blir det barnkalas med kompisarna. Är han inte nöjd med sin uppvaktning då, vet jag inte riktigt hur vi ska bära oss åt till nästa år!


Många bra och roliga presenter har öppnats. Dragspelet var en riktig hit och vår ensembel har utökats! Lilleman har många strängar på sin lyra skulle man väl kunna uttrycka det om man nu vill vara lite fyndig (gitarren används numera både som fiol och cello)!

3 kommentarer:

  1. Oj hallonsaft med! inte dåligt.. (eller ser jag fel på översta bilden?) =)

    SvaraRadera
  2. Ja, det blev lite hallonsaft också!

    SvaraRadera
  3. Oh, jag kommer över!! =D
    Måste ju smaka och se ifall din saft är god (som jag anar att den är..)

    SvaraRadera