måndag 17 maj 2010

Surgodis

Arbetet med betongen fortskrider.
Jag har klurat, bankat och lirkat och i eftermiddag lyckades jag äntligen få ur min första betongkruka ur formen! Nu står den under en plastpåse och ska bränna ytterligare några dagar. Än så länge känner jag mig mycket nöjd över min nyvunna färdighet och jag är så spänd på det färdiga resultatet (dvs en hel drös med krukor med vackra blomster)!

Pappan har åkt till Stockholm och barnen och jag får roa oss själva ända till torsdag.

Idag har vi utforskat skogen här intill. Det är precis en sån skog som man kan hitta Gittan och Gråvargarna men hur vi än letade syntes inte Gittan till. Inga vargar heller.
Vi lekte i alla fall kurragömma, tittade på myrorna och åt "surgodis". Hade ingen aning om att Elis visste vad harsyra var men att hitta "surgodis" har han visst lärt sig på dagis. De lär sig en väldig massa bra saker där! Vi satt under en gran och smaskade "surgodis" en lång stund, Elis och jag. Lydia åt vitsippor.


Och...! Ljuvligt vackra, förföriskt doftande liljekonvaljer på väg upp! Ut med er i trädgården, på balkongen, skogen och NJUT för hej vad det går undan!

3 kommentarer:

  1. Så härligt det låter! ...surgodis...ett bra namn faktiskt!
    Kram Malin L

    SvaraRadera
  2. "Vi satt under en gran och smaskade "surgodis" en lång stund, Elis och jag. Lydia åt vitsippor." HAHA! Underbart!

    SvaraRadera
  3. Malin; du får lära dina dagiskottar vad surgodis är!

    Hanna; du må tro att vi fnissade åt henne, Elis och jag, när hon satt och növlade med vitsipporna och stoppade in kronblad efter kronblad! Hon var inte det minsta intresserad av nåt surgodis men sipporna föll tydligen i smaken.

    Verkar bli svårt för mig att hänga med på bio :-(, vi åker nog inte neråt den helgen men jag lägger två biocheckar till er på lådan imorgon. Kan du skicka din adress? Det var väl du som skulle hämta ut?!
    Skicka sms till 0733-849932. Kram

    SvaraRadera