lördag 11 juli 2009

Krabbförskräckelse


Idag har vi varit ute på Näset tillsammans med familjen Corneskog och fiskat krabbor. Det var en ny och spännande upplevelse för både mig och Elis!
Elis förstod ju förstås inte att det var levande krabbor man kunde få på klädnypan. Hur skulle han kunna veta det?! Han har bara fiskat röda plastkrabbor som vi har här hemma och de är både väldigt stillsamma och helt harmlösa. När Kurre fick upp första krabban och den började springa runt på bryggan med klorna i vädret blev Elis helt förskräckt. Han är rädd för både maskar och flugor så en ilsken krabba blev en obehaglig överraskning. Jag trodde att han skulle hoppa ner i havet av rädsla! Och inte visste jag att man så enkelt kan få upp så där stora krabbor på land med en klädnypa och lite kassler!


Vi avslutade äventyret med ett krabbrace. Elis ville förstås inte vara nära när krabborna skulle släppas lösa utan stod lite längre bort och hejade på sin krabba. Nu vann ju den minsta krabban som Kurre hejade på. Jag tror att han hade snackat RMI (Rätt Mental Inställning) med den innan.

Efter lunch hemma hos Corneskogs körde vi några goa riff... Sofia och Niklas är nämligen riktiga musiker med många konserter och egna skivor i bagaget. Alvin kommer säkert att gå i mammas och pappas fotspår. Igår inhandlade han sin första bas! Ni kan hitta Sofias musik på musiksajten.dagen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar