måndag 17 augusti 2009

Bajsmaskar


Foto: Plyschfigurer "kiss och bajs" från barndesign.se

På måndagar och torsdagar är det Öppen Förskola här i Älvängen. Elis har velat gå dit hela sommaren och idag traskade vi iväg efter sommaruppehållet.

Innan den gemensamma sångsamlingen kan barnen leka fritt eller pyssla med olika saker. Elis ville "dega" med trolldeg och satte sig tillsammans med en del andra "degande" barn. De kavlade och tryckte ut figurer i alla möjliga former. Men inte Elis. Nej, han rullade bajsmaskar. Bajsmaskar med ögon, bajsmaskar med stora öron och bajsmaskar med krokodiltänder... Alla typer av bajsmaskar som du bara kan tänka dig. Han pratade vitt och brett om sina bajsmaskar som han gör i pottan där hemma och till slut fanns det inte ett enda barn kvar vid vårt bord. Undrar varför?!

Jag antar att de andra barnen inte var i riktigt samma fas som Elis. För han har ganska nyligen slutat med blöja och det här med kiss och bajs är väldigt viktigt just nu. Förmodligen skulle han älska de där plyschfigurerna ovan! Man kanske kan använda dem för att göra en liten dockteater...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar