fredag 15 januari 2010

Förrädisk kombination

Vilken fantastik vinter vi har haft (och har)! Så här lång vinter med början i december vet jag faktiskt inte när vi hade senast!

Jag gillar att vara ute och promenera i snö och kyla men söndagens långpomenad med hela familjen gav en aning bitter eftersmak. Lydia fick köldskador på kinderna och efter läkarens förmaningar är det bara att hålla sig inne med henne. Förmodligen får hon inga bestående men av skadorna men kyla tillsammans med vind är en förrädisk kombination som jag i fortsättningen kommer att ha respekt för!

Största delen av promenaden låg Lydia och sov i vagnen men sista biten satt hon upp och det var tillräckligt för att hon skulle förfrysa sig. (Bebiskinder är känsliga och hennes goa runda kinder "står ut" lite och exponeras extra mycket.)

Jag har nu läst på lite mer om det här med vindavkylning. Blåser det 10 m/s och det är -16 grader ute kommer bar hud att få köldskador inom 30 minuter trots att man är i rörelse. Är det -13 grader ute, som det var den här dagen och blåser ett par m/s blir kylan mot huden ca -20 grader.



Tur att man kan vara inomhus och busa med storebror i stora sittpuffen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar